IZLAGAČI

Na ŠtrudlaFestu tradicionalno izlažu obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrti koji uzgajaju, pripremaju i izrađuju autohtona i tradicionalna jela i pripravke, suvenire, uporabne predmete… Svaki štand je nova priča jer za svakim štandom čeka vas obitelj koja ulaže puno ljubavi i truda u proizvode koje priprema i izlaže!

 

Ove godine na 5. ŠtrudlaFestu od 4. do 13. rujna 2020. zbog pandemije korona virusa broj izlagača je ograničen. U nastavku donosimo popis svih lanjskih izlagača u nadi da ćemo se 2021. godine svi ponovno družiti u Jaškovu-selu štrudle. Hvala svima od srca što su već pet godina dio naše priče. 

 


POPIS IZLAGAČA – ŠTRUDLAFEST 2019. 

 
VINARIJA BARUN – vinogorje Krašić, podregija Plešivica
Brezarić 24, Krašić
+385 91 627 0050
E. barundic@gmail.com
Facebook stranica: Barunsparklingwines
Vinarija Barundić nalazi se u Brezariću blizu Krašića u čuvenoj Dolini kardinala, gdje Josip Barundić obnavlja vinsku tradiciju koju su započeli njegovi baka i djed. 
 
VER VITA D.O.O.
Lanište 1f, 10020 Novi Zagreb
Tel: 01 3456 764
Email: prodaja@vervita.hr 
Web: Ver Vita d.o.o. se od 2009. godine vrlo uspješno bavi djelatnošću prodaje sokovnika, blendera, destilatora, dehidratora i ostalih uređaja s naprednom tehnologijom, koja je namijenjena profesionalnoj upotrebi i zahtjevnim privatnim korisnicima čiji je prioritet zdrav način života. Potpisujemo samo najbolje, zato pažljivo biramo uređaje visoke kvalitete renomiranih svjetskih brendova.

 
AQUATIKA
Javna ustanova AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC
Ulica Branka Čavlovića Čavleka 1/A, 47000 Karlovac
Tel: 047 659 112
e-mail: info@aquariumkarlovac.com
Web: www.aquariumkarlovac.com

Jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC čeka vas i na ovogodišnjem Štrudlafestu. Uz ulaznice s popustom ponudit ćemo vam domaće unikatne suvenire iz naše jedinstvene suvenirnice. Kupovinom naših suvenira potičete lokalno gospodarstvo, male obrtnike i poduzetnike, OPG-ove i domaće radinosti koji vrijedno izrađuju unikatne suvenire za vas.
Akvarij predstavlja floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka – Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre. Zaronite s nama ispod površine, upoznajte bogatstvo hrvatskih rijeka i jezera te naučite nešto novo o našem slatkovodnom svijetu!

 
OPG POLOVIĆ – ŠTENTA
danijela.polovic@gmail.com
099/3046339  Danijela
095/7677800 Ivica
Ponuda: razni domaći proizvodi od bobičastog voća, meda, bučinog ulja, brašna…
OPG Štenta – zdrava hrana iz PP Žumberak, proizvodi bobičasto voće (maline, jagode, aroniju), proizvode od bobičastog voća (sokove, džemove), med i ostale pčelinje proizvode, bučino ulje, sok od buče i mrkve, sok od jabuke, zobeno brašno, bučino brašno i kukuruzno brašno. U pripremi imaju i proizvodnju likera od medene rakije sa malinama, jagodama i aronijom, a u tijeku je i opremanje pogona za preradu voća u sokove za vlastite potrebe i za uslugu prerade te kušaona. U planu je širenje djelatnosti na ponudu usluge smještaja u ruralnoj kući i apartmanu.

 

OPG KOLIĆ
pcelarstvo.kolic@gmail.com
098/770056
Ponuda na ŠtrudlaFestu: štrudla od sira slatka i slana, štrudla od jabuka, štrudla od borovnica, štrudla od višanja, štrudla od buča i štrudla od blitve i češnjaka.
Slatke i voćne štrudle su zaslađene medom
OPG Kolić ima tradiciju bavljenja pčelarstvom dužu od 150 godina. Tradicija se marljivo čuva i nastavlja dalje s proizvodnjom meda i medenih proizvoda, svijeca i proizvoda od voska. Proizvode pelud i propolis, a uz pcelarstvo, bave se i ratarstvom te proizvode heljdino (bez glutensko) brasno i heljdin punovrijedni čaj.

 
OPG MESERKO
katarinameserko@yahoo.com
milimali@yahoo.com
099/8554931
Ponuda na ŠtrudlaFestu: domaći češnjak
Ja sm mili mali česn … rođen kod gazdarice Katarine Šoštar Meserko, kao začin, medikament i suvenir … u Zajačkom selu … kraj Ozlja. Pažen sam i mažen kao nijedan češnjak na svijetu. I zato me kite … kitama!

 
OPG KOVAČ, Jaškovo
opg.kovac@gmail.com
099/834-3177
OPG Kovač bavi se uzgojem ekološkog voća, povrća, žitarica i visinskog škotskog goveda. Ima mogućnost i pružanja edukacije o uzgoju na ovaj način.
Ponuda: bučino ulje, bučino i orahovo ulje hladno prešano, bučine koštice, voćne džemove, brašna, lješnjake.

 
U.T.O. GRDUNAC
Jaškovo 99, 47281, Mali Erjavec
tel.: +385 (0) 47 75 10 10
mob.: +385 (0) 95 537 44 42
e-mail: info@uto-grdunac.hr
Restoran Papalina, kupalište na Dobri, poljoprivredno gospodarstvo, vodenica-Matin mlin

 
IZLETIŠTE KAMAČNIK 
Andreja Gudac, voditelj izletišta i planinarskog doma Kamačnik
Mail: andreja.gudac@komunalac-vrbovsko.hr
Mob: 091/153-4113
Kanjon Kamačnik je zaštićeni krajolik, vodeni je tok velike ljepote duge 3,200 m. Pješačka staza vodi uz rječicu, kroz bogatu vegetaciju zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta. Mostovi u Kamačniku posebna su atrakcija i neiscrpna slikarska inspiracija, a svaki metar toka ove prekrasne tekućice drugačiji je od onog prethodnog. Na samom ušću Kamačnika uz rijeku Dobru smješten je ugostiteljski objekt s kvalitetnom gastronomskom ponudom domaćih jela. U ponudi imaju hladne nareske (sireve, salame od divljači i pršute) iz domaćih opg-a, jela sa roštilja, gulaše od divljači, pastrve sa roštilja i nezaobilazne štrudle od borovnica i šumskog voća.

  
OPG LIDIJA HORVAT KUPINA, Draganić
lidija.horvat.kupina@gmail.com
097/773-3819
Ponuda : bučino ulje, brašno i drugi proizvodi od buče i bučinih koštica,

 
OPG PRPIĆ, Karlovac
dianap528@gmail.com
091/471-1169
OPG Prpić predstavit će svoju popularnu BATELU, slatki namaz od batata, zdrave džemove od jagoda, malina, marelica, pečene tikve, sve bez šećera da u njima mogu uživati svo. Biti će tu i ovogodišnjeg graha, batata, te više vrsta tikvi.

 
OPG VIDMAR, Popovača
opgvidmar@gmail.com
www.instagram.com/opgvidmar
092/12-77-595
OPG Dubravka Vidmar je obiteljsko permakulturno imanje koje se bavi uzgojem biljaka za prehranu i prirodnu kozmetiku. Uzgoj biljaka vrši se po ekološkim principima, a svaki gotovi proizvod je ručno rađen. Gotovo proizvodi rade se po narudžbi te dostavljaju svježi na kućnu adresu (za područje Sisačko-Moslavačke županije i Grada Zagreba)
U ponudi se nalaze:
Slani namazi od: oraha, leće, slanutka, graha, avokada (blagi i ljuti).
Slatki namazi (pekmezi) od: starih sorti voćaka – kruška, jabuka, breskva
Octovi: jabuka, kruška, izabela
Biljni med: lavanda, ruža, maslačak, kopriva
Biljna mlijeka: kokosovo i rižino
Likeri: menta, trešnja, orah, lavanda, kaduljino vino
Polugotova jela: marinirani seitan (zamjena za meso)
Čajevi: menta, kopriva, stolisnik
Domaća kozmetika: ulje za tijelo na bazi maslinovog ulja, ruže i nevena, tinktura od ruža

  
OPG ŽIVČIĆ, Ozalj
zdravko.zivcic@ka.ht.hr
091/548-8026
OPG Zdravko Živčić bavi se pčelarstvom 8 godina. Krenuli su s jednim rojem pčela koji im je došao na stablo jabuke. Od tada svake godine širi zajednice i danas ima čak 150 košnica. Pčelinjak je stacioniran na obalama rijeke Mrežnice, u čistoj netaknutoj prirodi gdje prevladava drvo bagrema i lipe, različite vrste cvijeća i drveća te je med izuzetne kakvoće. Njihov je moto: “čuvati pčele i prirodu!”
Ponuda na ŠtrudlaFestu: med (bagrem, lipa,cvjetni) i medenjaci
 

KUD ZADOBARJE
ljiljana.sudac@gmail.com
099/678-4446
Ponuda: CD-i s pjesmama, DVD-i s filmovima
 

OBRT VENIT RESULT, Karlovac
marina.jez@gmail.com
091/163-6935
Mirisne personalizirane lanterne – nešto potpuno drugačije od dosad viđenog, lanterne su izrađene od parafina, ne gore, daju prekrasan romantičan efekt kad se upale lučice, samim time još bolje mirišu, jer ih toplina zagrijava. Miris i izgled kreiraju se po izboru kupca. Mogućnosti su razne. Sa nekom porukom, slikom djeteta, ljubavni tekst, neka životna poruka…
Lučica koja dolazi sa njom je potpuno obična. Lanterena je ta koja miriši. Mogu biti za svaku prigodu: rođenje, krštenje, pričest, vjenčanje, godišnjica braka, rođendan, završetak školovanja ili jednostavno za osobno zadovoljstvo. Sve što želite nekome poručiti na potpuno drugačiji, jedinstven način.
Svaka se radi po narudžbi kupca.
 
OPG FANJEK, Mahično
stevica007@net.hr
091/510-9760
OPG Fanjek se bavi eko uzgojem istarskog i rimskog lješnjaka,te od istog proizvodi fini namaz Cronamaz. Cronamaz s 21% prženog lješnjaka, kokosovog ulja, mlijeka od lješnjaka, crne i bijele čokolade, bez konzervansa, spada u sam vrh visoko kvalitetnih i zdravih proizvoda. Ispitano u institutu dr.Andrija Štampar.
Ponuda štrudli na 4. ŠtrudlaFestu: štrudla od lješnjaka i jabuke, štrudla od breskve i aronije
 
JAK KAO JAKOV
udrugajakkaojakov@gmail.com
091/891-0248
Na ŠtrudlaFestu će u ponudi biti: anđelići- nekoliko vrsta, ukrasne poklon kutije, sitan nakit, majice udruge (nekoliko vrsta), kape šilterice, slikovnice, šivane torbe, jastuke, nadsoljnjake.
Sve je izrađeno u sklopu humanitarnih volonterskih radionica i prodaje se u humanitarne svrhe za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.
 
OPG BOSILJEVAC, Duga Resa
tom-pak@ka.t-com.hr
091/554-0236
OPG se bavi ekološkim uzgojem jagoda, malina i trešanja.
 

OPG POTURICA, Karlovac (Turanj)
robert.poturica@ka.t-com.hr,
info@ecolavanda.eu
091/169-4400
Lavanda i proizvodi od lavande

 
PLITVIČKA ŠTRUDLA, Plitvička jezera
gordana@plitvicka-strudla.hr
091/785-5229
Obrt „plitvička štrudla“ zakoračio je u drugo desetljeće postojanja, a bavi se proizvodnjom istoimenog kolača na tradicijski, obrtnički način, individualno te bez industrijski proizvedenih dijelova kao što su gotove smjese ili razni dodatci, arome i pojačivači okusa.
To je ručno rađen kolač u malim serijama i uvijek svježe pripremljenih sastojaka (svježe oguljene i naribane jabuke, orah i mak melju se prije same izrade kolača, višnju i breskvu koriste iz kompota, sir i vrhnje nabavljaju od domaćih registriranih proizvođača).

 
KERAMIKA NOVA
katarina.lamza@gmail.com
091/542-3350
Keramika Nova je obiteljski obrt koji se već desetljećima bavi proizvodnjom tradicionalne uporabne keramike. Još od samih početaka svo svoje znanje i bogatu tradiciju ulažu u proizvodnju keramičkih predmeta koji se ističu ljepotom, domaćom toplinom i iznimnom kvalitetom. Njihovi prekrasni proizvodi namjenski se mogu koristiti u svakodnevnoj upotrebi u kućanstvu ili kao dekorativni predmeti, suveniri ili poslovni pokloni.
Ponuda na ŠtrudlaFestu: ukrasna i uporabna keramika, suveniri, lončarski proizvodi


OPG NEVENKA KOLENC
nevenkakolenc@gmail.com
 098/243-789
OPG u ponudi ima: aronija matični sok, aronija sirup, bazga sirup, kadulja sirup, pekmez aronija, pekmez breskva

 

INFORMATIČKI CENTAR KIS osim što se bavi informatikom počeo se aktivno baviti i ugostiteljskom ponudom. Očekujte da ćete ih viđati sve češće kao ugostitelje i kao izlagače te imati prilike upoznati njihovu ugostiteljsku ponudu u Karlovcu i bližoj okolici Karlovca.

 
ITANA, Samobor
Nudi vam odjeću za djecu do 6 godina izrađenu od 100% pamuka. U ponudi su bodiji, majice, slinčeki, torbe… Posebno su ponosni na svoju ručnu doradu. U ponudi: dječje pregače, torbe, majice, slinčeki, bodiji – ručni rad
098/346-347
dino@planet-net.hr
 
OPG RADMAN
i.radman07@gmail.com
099/504-4791
  
OPG BIMM RAĐENOVIĆ
marija.radenovic9@gmail.com
OPG “BIMM” Rađenović već se deset godina uspješno bavi uzgojem prave lavande (lat. Lavandula angustifolia) u Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Članovi OPG-a proizvode eterično ulje i hidrolat prave lavande te ručno rađene unikatne mirisne proizvode punjene njezinim suhim cvijetom poput: jastučića, vrećica, šeširića, privjesaka za ključeve, i šarenih loptica. Njihov asortiman uključuje lavandine magnete i simpatično ukrašene poklon pakete. Potražite ih i na Facebooku.

 
PEKARA MUS
pekara.mus@gmail.com
Ribnik 36, Ribnik, Karlovačka županija
098/759-672

OPG KURAK

nenadkurak@gmail.com
095/888-0036
U ponudi na ŠtrudlaFestu: bučino ulje, koštice i proizvodi od bučinih koštica

 
Poljoprivredno gospodarstvo KLEMENČIĆ

klemencic.marta1357@gmail.com
Poljoprivredno gospodarstvo Klemenčić bavi se uzgojem industrijske konoplje, buča golica i lana koje prerađuju u hladnoprešana ulja, brašna, proteine i čaj od konoplje. Njihovi proizvodi su u današnje doba užurbanog i stresnog načina života postali superhrana zbog svojih brojnih ljekovitih i nutritivnih svojstava za uravnoteženu prehranu i zdrav život.
 
OPG Volner
matija.volner@gmail.com
J. Haulika 18, Karlovac
047/804-068

 

OPG SLIJEPČEVIĆ
gordana.slijepcevic@gmail.com
OPG Slijepčević ponudit će vam ekološki matični sok, sirup i pekmez od aronije te štrudlu s aronijom. Svaka bobica aronije uzgojena s velikom ljubavi, ručno brana tek kad se počela sušiti, jer tada je njen prirodni šećer najviši, oprana, osušena, ohlađena, mljevena i prešana da bi dobili najfiniji  nektar prirode. Toliko zdravlja u tako maloj čašici!
To je dar prirode vama. Uživajte u svakoj kapi tog čuda prirode!

 
OPG ARKI
darki05152@gmail.com
OPG Dubravko Arki malo je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje se bavi uzgojem aronije te drijenka. U ponudi ima matični sok od aronije i sirup, te 30% sok o aronije u bočicama od 2 dl. Ove godine po prvi puta upravo na ŠTRUDLAFESTU ponudit će proizvode od drijenka – sirup i slatko.

 
OPG PLEŠKO
cro.rosa.damascena@gmail.com
095/554-3670
Iz vlastitog polja ruža (Zagorje, blizina Klanjca) rade proizvode od latica ruža (starinske sorte – rosa x damascena). U ponudi imaju prehrambene (džem, žele, slatko i sirup) i kozmetičke proizvode. Upoznajte sa stare i pomalo zaboravljene okuse ruže.

 
OBRT VIKTOR

sabrina.hribar96@gmail.com
099/286-8188
Ponuda na ŠtrudlaFestu: ukrasne i mirisne svijeće, medenjaci, gvirc (medovina), licitari. 
Medičarsko – svjećarski obrt Viktor osnovan je u Karlovcu 1926. godine, a pokrenuo ga je Viktor Savinek. Obrt se bavi izradom svijeća, lampiona, licitarskih srca te medenjaka i medovine (gvirca).

   
OPG NOVOSEL
cvile20@gmail.com
099/639-6003
Ponuda: med, propolis, pelud, tinktura propolis, kreme, med u saću
 
OPG JELIĆ
opgjelic@yahoo.com
099/697-9077
Ponuda: aronija i proizvodi od aronije, sok od jabuke, zimnica
 
VINARIJA RAAK (Timarist d.o.o.)
WEB: raak.com.hr
boris.j.rak@gmail.com
099/33-88-000
Vinarija RAAK proizvodi voćna vina i ima najširu ponudu voćnih vina u Hrvatskoj. Vina se rade od ekološki uzgojenog voća.

 
PLETENE OGRLICE KRALUŠ
antares.marica@gmail.com
098/948-0847
Hrvatski tradicijski nakit kraluš i etno nakit.

 
DOMAĆA RADINOST MARIJA KUNIĆ
095/863-8394
Obitelj Kunić više od 40 godina proizvodi tradicijske drvene igračke. Drvo se obrađuje, rezbari, boja i ukrašava ornamentima narodnih nošnji. Motivi igračaka su: konji, ptice, kola, namještaj za lutke, leptiri s krilima, frule, tamburice. Tradicijske pučke svirale i dječje drvene igračke djeci su velika radost, a odraslima melem za dušu i oči.