IZLAGAČI

Na ŠtrudlaFestu izlažu obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrti koji uzgajaju, pripremaju i izrađuju autohtona i tradicionalna jela i pripravke, suvenire, uporabne predmete… Svaki štand je jedna nova priča jer za svakim štandom čeka vas druga obitelj koja ulaže puno ljubavi i truda u proizvode koje priprema i izlaže za vas!

 

Pronađite idealni poklon za sebe ili nekog drugog.

Na štandovima kušajte preko 50 vrsta štrudle. Saznajte koje sve vrste su naši izlagači osmislili i pripremili.

 
5 do 12
info5do12@gmail.com
Ne odgađaj užitak… – Isključi se i Uživaj!
Gastronomski koncept “5 do 12” vođen je jednom osnovnom idejom: da svim svojim posjetiteljima, ljubiteljima hrane i gurmanima, ponudi izvorni
gastronomski doživljaj, temeljen isključivo na svježoj i kvalitetnoj namirnici u prvome planu, za sve one koji znaju (barem na trenutak) zastati, odvojiti vrijeme za sebe i jednostavno – uživati!
Naša ponuda za Štrudlafest 2018. najjednostavnije rečeno, ponuda je “u glavu” kako mi to volimo reći, ispunjena izvornim okusima, zamamnim mirisima i raznolikim teksturama, koji će se idealno “sljubiti” s ovom manifestacijom. Zbog kojih će svaki novi zalogaj jednostavno tražiti novi, osvježavajući gutljaj, kao što će i svaki gutljaj uvijek nanovo pozivati na još jedan zalogaj.
 
UDRUGA ŽENA BIHAĆ BREKOVICA
Na 3. ŠtrudlaFestu ugostit ćemo prijatelje iz Bihaća – Udrugu žena Bihać-Brekovica, kod kojih ćete moći kušati njihovu tradicionalnu štrudlu punjenu pekmezom od šljiva i orasima te druge bosanske specijalitete. Njihovi predstavnici na radionici svim zainteresiranima otkrit će svoje gastro tajne, a  nastupit će i na centralnoj pozornici.  

 
AQUATIKA
Javna ustanova AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC
Ulica Branka Čavlovića Čavleka 1/A, 47000 Karlovac
Tel: 047 659 112
e-mail: info@aquariumkarlovac.com
Web: www.aquariumkarlovac.com
Zavirite u čudesan riječni svijet – posjetite karlovački slatkovodni akvarij – jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj! Akvarij predstavlja floru i faunu hrvatskih rijeka i jezera, geološku prošlost, tradicijsku kulturu i povijest porječja četiriju karlovačkih rijeka – Korane, Kupe, Mrežnice i Dobre.
 
OPG POLOVIĆ – ŠTENTA
danijela.polovic@gmail.com
099/3046339  Danijela
095/7677800 Ivica
Ponuda na ŠtrudlaFestu: štrudle od malina i jabuka, razni domaći proizvodi od bobičastog voća, meda, bučinog ulja, brašna…
OPG Štenta – zdrava hrana iz PP Žumberak, proizvodi bobičasto voće (maline, jagode, aroniju), proizvode od bobičastog voća (sokove, džemove), med i ostale pčelinje proizvode, bučino ulje, sok od buče i mrkve, sok od jabuke, zobeno brašno, bučino brašno i kukuruzno brašno. U pripremi imaju i proizvodnju likera od medene rakije sa malinama, jagodama i aronijom, a u tijeku je i opremanje pogona za preradu voća u sokove za vlastite potrebe i za uslugu prerade te kušaona. U planu je širenje djelatnosti na ponudu usluge smještaja u ruralnoj kući i apartmanu.
 
OPG STANAR
gstanar@gmail.com
098/9972887
Ponuda na ŠtrudlaFestu: med, propolis, cvjetna pelud, jabučni ocat, ječmena kaša, heljdino brašno
 
OPG KOLIĆ
pcelarstvo.kolic@gmail.com
098/770056
Ponuda na ŠtrudlaFestu: štrudla od sira slatka i slana, štrudla od jabuka, štrudla od borovnica, štrudla od višanja, štrudla od buča i štrudla od blitve i češnjaka.
Slatke i voćne štrudle su zaslađene medom
OPG Kolić ima tradiciju bavljenja pčelarstvom dužu od 150 godina. Tradicija se marljivo čuva i nastavlja dalje s proizvodnjom meda i medenih proizvoda, svijeca i proizvoda od voska. Proizvode pelud i propolis, a uz pcelarstvo, bave se i ratarstvom te proizvode heljdino (bez glutensko) brasno i heljdin punovrijedni čaj.
 
OPG MESERKO
katarinameserko@yahoo.com
milimali@yahoo.com
091/8910248
099/8554931
Ponuda na ŠtrudlaFestu: domaći češnjak
Ja sm mili mali česn … rođen kod gazdarice Katarine Šoštar Meserko, kao začin, medikament i suvenir … u Zajačkom selu … kraj Ozlja. Pažen sam i mažen kao nijedan češnjak na svijetu. I zato me kite … kitama!
 
OPG VLADIMIR BAKARIĆ VRHOVAC
tihana.bakaric@gmail.com
FB: @bakaricvlado 
099/336-1590
Ponuda na ŠtrudlaFestu: domaće štrudle od voća
Poljoprivredno gospodarstvo djeluje još od razdoblja između 2 svjetska rata. Jedno vrijeme postojala je i trgovina i gostionica, a električni mlin sagrađen je 1942. godine, te se radilo bijelo i crno brašno. Mlin je još i danas u funkciji i čeka obnovu. Desetljećima se proizvodilo vino dobiveno iz vinograda, kraljevina, frankovka, štajerska bjelina i graševina. Stolno vino se prodavalo i u Sloveniju, najviše u Ljubljanu, kao i grožđe. Sedamdesetih godina imali su čak 12.000 čokota, proizvodilo se 150 do 200 hektolitara vina. Danas su orijentirani na voćarstvo: šljive, jabuke, kruška, a najmlađe su mlade sadnice trešnje, višnje, breskve i marelice, te oraha.
 
OPG BRLETIĆ, Ogulin
djurdjica.miletic@ka.t-com.hr
091/571-3872
Ponuda na ŠtrudlaFestu: štrudla s jabukama, razne vrste brašna
Mali OPG koji se bavi proizvodnjom žitarica i mljevenjem u pravo domaće integralno brašno. U ponudi imaju 10 vrsta različitog brašna te oljušteni ječam i pšenicu za kuhanje. Njihove proizvode možete kupiti na kućnom pragu, na adresi Dražice 7 u Ogulinu, na tržnici u Ogulinu, na nekim sajmovima ili ih kontaktirajte telefonski na broj 091/571-3872
 
OPG KOVAČ, Jaškovo
opg.kovac@gmail.com
099/834-3177
OPG Kovač bavi se uzgojem ekološkog voća, povrća, žitarica i visinskog škotskog goveda. Ima mogućnost i pružanja edukacije o uzgoju na ovaj način.
Ponuda na ŠtrudlaFestu: bučino ulje, bučino i orahovo ulje hladno prešano, bučine koštice, voćne džemove, brašna, lješnjake. U ponudi će biti i štrudle od sira, jabuka-orah, butternut tikve, bobičastog voća
 
U.T.O. GRDUNAC
Jaškovo 99, 47281, Mali Erjavec
tel.: +385 (0) 47 75 10 10
mob.: +385 (0) 95 537 44 42
e-mail: info@uto-grdunac.hr
Restoran Papalina, kupalište na Dobri, poljoprivredno gospodarstvo, vodenica-Matin mlin

 
MEDIČARNA ARKO, Samobor
medicarna_arko@net.hr
099/588-3255
Ponuda na ŠtrudlaFestu: licitarski proizvodi, medenjaci, gvirc
Medičarski obrt ARKO osnovao je djed sadašnje vlasnice, gospođe Brigite, još 1941. godine. Bave se izradom licitarskih proizvoda (licitarska srca, bebe, konji, čisla i razni drugi formati), te medenjaka raznih oblika i okusa te tradicionalno piće GVIRC. Svoje proizvode izlažu po cijeloj Hrvatskoj na prigodnim manifestacijama, sajmovima kao i tradicionalnim “proštenjima” prilikom vjerskih blagdana.
Za svoj dugogodišnji rad i promicanje tradicijskog obrta dobili su razne nagrade, a izdvojit ćemo zlatnu medalju obrtničke komore Zagrebačke županije i certifikat Ministarstva obrta “OBRT S TRADICIJOM”.
 
EKO OPG ANTONIJO ŠEBREK
antonijo.sebrek@gmail.com
098/194-7126
OPG Antonijo Šebrek osnovano je 2015. godine i upisano u Upisnik ekoloških proizvođača, te je u posjedu eko certifikata. Začetnici OPG-a Antonijo i Sandra su oboje agronomi, vrtlarskog usmjerenja koji su se obrazovali na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. OPG uzgaja povrtlarske kulture na otvorenom i u plastenicima, voće te ratarske kulture. Od povrtlarskih kultura uzgaja se rajčica, paprika, krastavci, salata, kupus, kelj, brokula, cvjetača, mrkva, peršin, celer, luk, batat, krumpir, grah te kukuruz šećerac. Od voćarskih kultura najzastupljenije su jabuka, kruška i šljiva. Kukuruz, ječam, pšenica, heljda i raž su ratarske kulture zastupljene na OPG-u. 

 
OPG LIDIJA HORVAT KUPINA, Draganić
lidija.horvat.kupina@gmail.com
097/773-3819
Ponuda na ŠtrudlaFestu: bučino ulje, brašno i drugi proizvodi od buče i bučinih koštica, štrudla sa sirom i bučinim košticama
 
RENESANSNI FESTIVAL KOPRIVNICA
tzg-koprivnica@kc.t-com.hr
FB: @renesansnifestival
www.renesansnifestival.hr
048/621-433
Na ŠtrudlaFest dolaze i naši prijatelji s koprivničkog Renesansnog festivala, u čijoj ćete kućici moći kušati podravske štrukle i razne druge delicije od koprive!
Udruga žena Bregi pripremit će za ŠtrudlaFest Bregovsku pitu. Bregovska pita je poseban kolač i nalazi se na listi nematerijalnih kulturnih dobara RH. Radi se samo u selu Bregi, na Koprivničkim Bregima, u Koprivnici. Specifičnost bregovske pite je što se napravi tijesto kao za štrudlu ali se podijeli na 8 listova, i onda se slaže list na list, a punjenje je isključivo od jabuka, oraha i grožđica. Pita se u ono davno doba radila samo za Božić i Uskrs, jer je bila skup kolač.
 
OPG PRPIĆ, Karlovac
dianap528@gmail.com
091/471-1169
Ponuda: džemovi od šljiva, od batata, od butternut tikvica; ekološki grah trešnjevac, plavac i crveni grah; ječmena kaša s vodenog mlina, butternut, hokkaido, špageta tikva, lubenice.
Posebna ponuda za ŠtrudlaFest: štrudla od jabuka i batata
 
OPG VIDMAR, Popovača
opgvidmar@gmail.com
www.instagram.com/opgvidmar
092/12-77-595
OPG Dubravka Vidmar je obiteljsko permakulturno imanje koje se bavi uzgojem biljaka za prehranu i prirodnu kozmetiku. Uzgoj biljaka vrši se po ekološkim principima, a svaki gotovi proizvod je ručno rađen. Gotovo proizvodi rade se po narudžbi te dostavljaju svježi na kućnu adresu (za područje Sisačko-Moslavačke županije i Grada Zagreba)
U ponudi se nalaze:
Slani namazi od: oraha, leće, slanutka, graha, avokada (blagi i ljuti).
Slatki namazi (pekmezi) od: starih sorti voćaka – kruška, jabuka, breskva
Octovi: jabuka, kruška, izabela
Biljni med: lavanda, ruža, maslačak, kopriva
Biljna mlijeka: kokosovo i rižino
Likeri: menta, trešnja, orah, lavanda, kaduljino vino
Polugotova jela: marinirani seitan (zamjena za meso)
Čajevi: menta, kopriva, stolisnik
Domaća kozmetika: ulje za tijelo na bazi maslinovog ulja, ruže i nevena, tinktura od ruža
Ponuda za ŠtrudlaFest: veganska bučnica-bez sira, kravljeg vrhnja i putra, slatka štrudla s domaćim pekmezom

 
MEDENI KUTAK, Jastrebarsko
medenikutak@gmail.com
098/412-245
Medeni kutak uspješno posluje već 12 godina te takvim tempom namjerava nastaviti i dalje. Slastice i razni pekarski proizvodi rade se uz puno ljubavi i poštovanja prema snamjernicama koje se upotrebljavaju u proizvodnji i koje su pretežito domaćeg uzgoja. Uz bogat asortiman raznih slastica nude i nešto zdravije slastice i druge proizvode prilagođene raznim skupinama potrošača. Njihov medo ne spava zimski san, već naporno radi cijele godine kako bi svojim kupcima uvijek dostavio svježe i ukusne slastice te razne tradicionalne proizvode.
Ponuda na ŠtrudlaFestu: miješani prigodni kolači, specijalne vrste kruha bez glutena, tradicionalni kolači te štrudle

 
OPG ŽIVČIĆ, Ozalj
zdravko.zivcic@ka.ht.hr
091/548-8026
OPG Zdravko Živčić bavi se pčelarstvom 8 godina. Krenuli su s jednim rojem pčela koji im je došao na stablo jabuke. Od tada svake godine širi zajednice i danas ima čak 150 košnica. Pčelinjak je stacioniran na obalama rijeke Mrežnice, u čistoj netaknutoj prirodi gdje prevladava drvo bagrema i lipe, različite vrste cvijeća i drveća te je med izuzetne kakvoće. Njihov je moto: “čuvati pčele i prirodu!”
Ponuda na ŠtrudlaFestu: med (bagrem, lipa,cvjetni) i medenjaci
 

OPG BENKOTIĆ, Začretje
srecko.benkotic@gmail.com
095/530-0734
Ponuda na ŠtrudlaFestu: domaći sirupi, džemovi, zimnica, suhomesnati poizvodi, štrudle
 
OPG ZETIN, Sisak
jadrankaz11@gmail.com
099/799-9464
Ponuda na ŠtrudlaFestu: Bučino ulje toplo prešano, koštice bučine, brašno bučino, proizvodi od bučinog brašna i buča
 
KUD ZADOBARJE
ljiljana.sudac@gmail.com
099/678-4446
Ponuda: CD-i s pjesmama, DVD-i s filmovima
 
TINALAND, Zagreb
val3lovric@gmail.com
097/797-4311
Ponuda na ŠtrudlaFestu: unikatni ručno rađeni nakit, suveniri, ukrasi, ručno šivane torbe i modni dodaci
 
OBRT VENIT RESULT, Karlovac
marina.jez@gmail.com
091/163-6935
Mirisne personalizirane lanterne – nešto potpuno drugačije od dosad viđenog, lanterne su izrađene od parafina, ne gore, daju prekrasan romantičan efekt kad se upale lučice, samim time još bolje mirišu, jer ih toplina zagrijava. Miris i izgled kreiraju se po izboru kupca. Mogućnosti su razne. Sa nekom porukom, slikom djeteta, ljubavni tekst, neka životna poruka…
Lučica koja dolazi sa njom je potpuno obična. Lanterena je ta koja miriši. Mogu biti za svaku prigodu: rođenje, krštenje, pričest, vjenčanje, godišnjica braka, rođendan, završetak školovanja ili jednostavno za osobno zadovoljstvo. Sve što želite nekome poručiti na potpuno drugačiji, jedinstven način.
Svaka se radi po narudžbi kupca.
 
OPG FANJEK, Mahično
stevica007@net.hr
091/510-9760
OPG Fanjek se bavi eko uzgojem istarskog i rimskog lješnjaka,te od istog proizvodi fini namaz Cronamaz. Cronamaz s 21% prženog lješnjaka, kokosovog ulja, mlijeka od lješnjaka, crne i bijele čokolade, bez konzervansa, spada u sam vrh visoko kvalitetnih i zdravih proizvoda. Ispitano u institutu dr.Andrija Štampar.
 
JAK KAO JAKOV
udrugajakkaojakov@gmail.com
091/891-0248
Na ŠtrudlaFestu će u ponudi biti: anđelići- nekoliko vrsta, ukrasne poklon kutije, sitan nakit, majice udruge (nekoliko vrsta), kape šilterice, slikovnice, šivane torbe, jastuke, nadsoljnjake.
Sve je izrađeno u sklopu humanitarnih volonterskih radionica i prodaje se u humanitarne svrhe za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti.
 
OPG BOSILJEVAC, Duga Resa
tom-pak@ka.t-com.hr
091/554-0236
OPG se bavi ekološkim uzgojem jagoda, malina i trešanja.
Ponuda na ŠtrudlaFestu: džemovi od malina i jagoda, sirup od malina te štrudle od malina, jagoda i trešanja.
 
D.R. MARIO KATIĆ, Zagreb
hoka.mario@gmail.com
095/910-3497
Ponuda: unikatni nakit i igračke od platna, lavanda, suveniri od drva, rogovlja
 
OPG POTURICA, Karlovac (Turanj)
robert.poturica@ka.t-com.hr,
info@ecolavanda.eu
091/169-4400
Lavanda i proizvodi od lavande
 
PLITVIČKA ŠTRUDLA, Plitvička jezera
gordana@plitvicka-strudla.hr
091/785-5229
Obrt „plitvička štrudla“ zakoračio je u drugo desetljeće postojanja, a bavi se proizvodnjom istoimenog kolača na tradicijski, obrtnički način, individualno te bez industrijski proizvedenih dijelova kao što su gotove smjese ili razni dodatci, arome i pojačivači okusa.
To je ručno rađen kolač u malim serijama i uvijek svježe pripremljenih sastojaka (svježe oguljene i naribane jabuke, orah i mak melju se prije same izrade kolača, višnju i breskvu koriste iz kompota, sir i vrhnje nabavljaju od domaćih registriranih proizvođača).
Ponuda na ŠtrudlaFestu: plitvičke štrudle raznih okusa
 
KERAMIKA NOVA
katarina.lamza@gmail.com
091/542-3350
Keramika Nova je obiteljski obrt koji se već desetljećima bavi proizvodnjom tradicionalne uporabne keramike. Još od samih početaka svo svoje znanje i bogatu tradiciju ulažu u proizvodnju keramičkih predmeta koji se ističu ljepotom, domaćom toplinom i iznimnom kvalitetom. Njihovi prekrasni proizvodi namjenski se mogu koristiti u svakodnevnoj upotrebi u kućanstvu ili kao dekorativni predmeti, suveniri ili poslovni pokloni.
Ponuda na ŠtrudlaFestu: ukrasna i uporabna keramika, suveniri, lončarski proizvodi

 
D.R.PARUŽ
andelarelkovicparuz@gmail.com
091/600-3640
Anđela Relkovic Paruž, dizajnerica koja je počela dizajnirati nakit da se malo odmori od slikanja. Slika od svoje rane mladosti, a sada izrađuje nakit i osvaja i svjetsko tržište.. U izradi elemenata joj pomaže i suprug, već je dobila nekoliko nagrada za dizajn svog nakita. Njene jedinstvene uratke potražite na ŠtrudlaFestu.

 
OPG NEVENKA KOLENC
nevenkakolenc@gmail.com
 098/243-789
OPG u ponudi ima: aronija matični sok, aronija sirup, bazga sirup, kadulja sirup, pekmez aronija, pekmez breskva
Posebno za ŠtrudlaFest u ponudi – štrudla od aronije!
 

OPG NOVOSEL, Jastrebarsko
0996396003
Ponuda: med bagrema, kestena, propolis, tinktura, propolis krema, medica

 

INFORMATIČKI CENTAR KIS osim što se bavi informatikom počeo se aktivno baviti i ugostiteljskom ponudom. Očekujte da ćete ih viđati sve češće kao ugostitelje i kao izlagače te imati prilike upoznati njihovu ugostiteljsku ponudu u Karlovcu i bližoj okolici Karlovca.
Njihove štrudle koje će biti izložene na ŠtrudlaFestu će svakako biti drugačije i zanimljive svima:
U ponudi na ŠtrudlaFestu će biti:
HARDVERSKA ŠTRUDLA ( JABUKA = SLATKA )
SOFTVERSKA ŠTRUDLA ( JABUKA + ORAH + GROŽĐICE U RUMU = SLATKA )
RAM ŠTRUDLA ( SIR + VRHNJA = SLANA )
PROCESORSKA ŠTRUDLA ( SIR + VRHNJA = SLANA )
MATIČNA ŠTRUDLA ( ČVARCI = SLANA )
 
OPG IVANKA RENDULIĆ
ivanka@matrica.hr
099/461-9271
Ponuda na ŠtrudlaFestu: domaća zimnica, češnjak, grah i domaća bučnica
 
ITANA, Samobor
Nudi vam odjeću za djecu do 6 godina izrađenu od 100% pamuka. U ponudi su bodiji, majice, slinčeki, torbe… Posebno su ponosni na svoju ručnu doradu.
U ponudi: dječje pregače, torbe, majice, slinčeki, bodiji – ručni rad
098/346-347
dino@planet-net.hr
 
OPG RADMAN
i.radman07@gmail.com
099/504-4791
Ponuda: sok od aronije

 
PEKARA MUS
Ribnik 36, Ribnik, Karlovačka županija
098/759-672

 
ULAK Karlovac
ulak.klc@gmail.com
Ulak je udruga likovnih autora smještena u Karlovcu, Domobranska 1a. Dom je mnogih karlovačkih umjetnika, sa dugom tradicijom postojanja. Otvorena je za suradnju sa svim ljudima dobre volje.

 OPG Volner
J. Haulika 18, Karlovac
047/804-068
Ponuda na ŠtrudlaFestu: lavanda i proizvodi od lavande
 
KORALJKA JURIČIĆ – 
DOMAĆA RADINOST DRAŽEN JURIČIĆ
091/550-9192
koraljka.juricic@gmail.com 
Izrađuje nakit od poludragog kamenja, nakit od tibetanskog srebra, medaljone, poludragi kamen u medaljonu ili kao kamen,čestitke, razglednice i magnete za sve prigode od osobnih fotografija, od drveta sa dodacima, prstenje, špangice i broševe od gumbića, narukvice i ogrlice s privjecima na lančiću, prigodni program za Halloween, Uskrs, Božić..lampaše od stakla, svijeće i sl.