STIGLA SLUŽBENA POTVRDA ZA POSTAVLJANJE GUINNESSOVOG REKORDA ZA NAJDUŽU ŠTRUDLU

strudlaCertifikati Guinnessovih svjetskih rekorda stigli su ovih dana iz Londona u Jaškovo gdje je u rujnu prošle godine ispečena štrudla dugačka 1479,38 metara, najdulja na svijetu, te su u restoranu “Žganjer” svečano dodijeljeni certifikati i tridesetak zahvala svima zaslužnima za uspjeh.

Certifikate su od Guinnessa dobili turističko odredište “Zeleno srce Hrvatske”, Turistička zajednica grada Ozlja i restoran “Žganjer”, čija je vlasnica Lidija Žganjer-Gržetić tom prigodom rekla da je tek nakon srušenog rekorda postalo jasno koliko je turistički važna ta akcija, koja se pretvara u svojevrsno gastronomsko brendiranje kraja.

Za rujan ove godine najavila je Štrudlfest s najmanje pedeset sudionika, izlagača štrudla po najrazličitijim receptima i specifičnostima pojedinih sredina.

Ozaljska gradonačelnica Gordana Lipšinić i načelnik općine Ribnika Željko Car, oboje kao predstavnici jedinica lokalnih samouprava koje uz Karlovac čine turističko odredište “Zeleno srce Hrvatske”, istaknuli su da je akcija od rujna do danas rezultirala većim zajedništvom i spoznajom da udruženi mogu ostvariti vrijedne akcije. “Samo teškim radom i zajedništvom mogu se pomicati granice, pa i rekordi”, istaknuo je Car.

Direktorica karlovačke Turističke zajednice Tihana Bakarić ocijenila je da je – marketinški gledano – rušenje rekorda već donijelo dobre rezultate, a i dalje će služiti za marketinške svrhe.